Ik vond dit recept in mijn eigen oude kookschrift, waar het ruim vijftien jaar geleden met de naam ‘Kokoshoopjes’ inmiddels was opgeschreven. Deze koekjes serveerden wij als friandises bij de koffie toen ik als leerling-kok werkte bij restaurant La Grenouille.
Ingrediënten voor 75 mini-hoopjes
- 250 gram gemalen kokos
- 225 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 50 gram gesmolten boter
Keukengereedschap: pomme parisienne boor of ijsschep met 25 mm van diameter.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vermeng in een ruime mengkom alle ingrediënten
met elkaar. - Maak met behulp van een pomme parisienne boor of
ijsschep mini-bolletjes en rangschik deze netjes op een bakplaat. - Bak de kokoshoopjes voor ongeveer 12 minuten af
totdat ze goudbruin zijn.
Tip voor elke dag verse koekjes
Heb je teveel beslag gemaakt? Bewaar dan je beslag afdekt voor maximaal 3 dagen in de koelkast. Ga je het beslag opnieuw gebruiken laat het dan eerst even op kamertemperatuur komen. Zo heb je elke dag verse koekjes in huis!
Geef een reactie