
Bij thuiskomst was ik in shock geweest. Een van de keukenrekken was door een poreuze muur naar beneden gekomen. Op de grond lagen onder andere de restanten de twee tajine’s die ik regelmatig gebruikte.
De verrassing was vorige week dan ook des te groter toen in tijdens een wekelijks bezoekje aan de kringloopwinkel een prachtige tajine zag staan. Hoewel ik deze Arabische wonder pannen wel vaker tegenkom leek deze tajine ongebruikt en breukvrij. Een nieuwe tajine dus, met daarmee gemaakt een nieuw recept! Mijn wond was geheeld!
Wij aten deze tajine met bulgur en een salade van linzen en spinazie. Heer-lijk!

Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram kippendijen
- 2 uien, gepeld
- 4 tenen knoflook, gepeld
- 2 el ras el hanout
- olijfolie
- 5 tomaten, gehalveerd
- 1 bos peterselie, fijngesneden
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Rasp met behulp van een foodprocessor de ui en knoflook fijn.
- Bestrooi de kippendijen met peper en zout.
- Bak de geraspte uien, knoflook en ras el hanout met een beetje olie op laag vuur zo’n 10 minuten.
- Voeg de kip toe en braad deze zo’n 5 minuten mee.
- Rasp eveneens in de foodprocessor de tomaten tot pulp.
- Voeg de tomaten en de helft van de peterselie toe aan de tajine.
- Voeg water toe tot aan de rand.
- Stoof de nieuwe tajine ongeveer voor een uurtje op laag vuur.
- Voeg de rest van de fijngesneden peterselie over de tajine.
Geef een reactie