Laatst maakte ik een heerlijke kip-tajine klaar voor mijn partner en mij, als experiment om onze nieuwe tajine uit te testen. Dit gerecht bleek zo lekker, en vooral makkelijk dat ik het gisteren besloot opnieuw te maken. Zeker, omdat wij eters kregen. Bij de tajine serveerde ik deze tomatensalade, paprika hummus en couscous. Het bleek een schot in de roos. En qua werk viel het best mee…
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 KG gemengde tomaten (Roma, Cherry, tros)
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel gemalen piment
- 2 theelepels appelcider azijn
- 1 ½ eetlepel Balsamico azijn
- 60 ml olijfolie
- Pitten van 1 granaatappel
- 1 eetlepel verse oregano blaadjes
Bereidingswijze:
- Snijd de tomaten, de paprika en de ui allemaal in kleine blokjes. Hussel ze in een grote schaal door elkaar en zet hem opzij.
- Klop in een schaaltje de knoflook met piment, azijn, Balsamicoazijn, olijfolie en 1/3 theelepel zout door elkaar. Giet deze dressing over de tomaten en schep alles losjes door elkaar.
- Bestrooi de granaatappelpitten en de oregano over de salade.
Geef een reactie