Een bitterzoete symfonie, geserveerd met kerst o.a. als bijgerecht! De inspiratie van dit recept vond ik in het boek zes seizoenen van Joshua McFadden .
ps. Bij de Lidl verkopen ze dit bonte gezelschap van verschillende kleuren wortels. Dezes staan natuurlijk veel gezelliger dan alleen de oranje’s…
Ingrediënten
- 750 gram gemengde wortels, geraspt
- 2 el appel cider azijn
- 30 gram roomboter
- 2 el honing
- 70 gram amandelen, geroosterd en fijngehakt
- Grof zeezout
- Olijfolie
- Tijm, gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Verdeel de wortels op een bakplaat en druppel daar wat olijfolie over.
- Rooster de wortels in zo’n 15 minuten totdat ze donker gaan kleuren, maar nog niet helemaal gaar zijn.
- Haal de wortels uit de oven en zet de oventemperatuur terug naar 150 graden.
- Snijd de wortelen in grove stukken en schep ze om in de ciderazijn, peper en zout en laat het voor 5 minuten intrekken.
- Verdeel wederom de wortels weer over de bakplaat en verdeel de blokjes boter en honing erover. Rooster ze nog even 10 minuten totdat ze gaar zijn.
- Voor het serveren bestrooien met de amandelen en tijm en eventueel met nog wat meer azijn, peper en zout.
Geef een reactie