Een moestuin, een nieuwe wending in mijn carrière en tot slot een verhuizing. Allemaal redenen die ervoor zorgden dat er geen recepten meer werden gepubliceerd op onze website. Maar de moestuin loopt alweer tegen het eind aan en alles staat weer een beetje op pootjes. Des de meer reden om weer eens een recept te posten! Dit recept is een typisch zomers gerecht door vele courgettes die erin verwerkt zijn! Ik had een beetje het idee alsof ik een pizza aan het eten was, alleen dan zonder de bodem! Heerlijk met een fris wit wijntje en natuurlijk het zonnetje!
Ingrediënten voor 4 personen
- 675 gram kleine courgettes
- Grof zeezout en versgemalen zwart peper
- Olijfolie van goede kwaliteit.
- 4 bosjes bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
- 1 takje verse tijmblaadjes
- ¼ theelepel chilivlokken
- 2 blikjes van 150 gram tonijn in olie
- 175 gram geraspte extra scherpe Cheddar van goede kwaliteit
- Handje rucola
Bereidingswijze
- Snijd de uiteinden van de courgettes af en halveer ze in de lengte.
- Bestrooi de gesneden kanten met 2 theelepels zout en wacht minstens een uur, zodat het zout vocht aan de courgettes onttrekt.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bosuitjes, tijm, chilivlokken, ½ theelepel zout en enkele draaitjes peper toe.
- Bak de bosuitjes in 4 minuten zacht en geurig, maar nog niet bruin. Haal ze van het vuur, proef ze zodra ze voldoende zijn afgekoeld en voeg zo nodig meer kruiden of alleen tijm toe.
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Leg de courgettes met de gesneden kant omlaag op een bakplaat met een openstaande rand. Rooster ze tot ze aan de onderkant licht geslonken en gebruind en redelijk gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Let op ze mogen niet papperig zijn.
- Leg de courgettes in een ovenschaal waar ze mooi in een enkele laag passen, deze keer met de gesneden kant naar boven. Verdeel de bosuitjes erover. Verbrokkel de tonijn in een gelijkmatige laag over de bosuitjes en verdeel daarover de kaas.
- Zet de schaal zo’n 10-15 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is, bruin begint te worden en lekker borrelt.
- Laat het gerecht ongeveer 5 minuutjes afkoelen en dien het op.
- Garneer het gerecht af met rucola.
Geef een reactie