Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Harissa

15 juni 2019 By Gertrude Reageer

Harissa

Harissa is een smaakmaker die zijn oorsprong heeft liggen in Tunesië. Harissa heeft paprika, knoflook, rode pepers en komijn als basis ingrediënten, maar natuurlijk kun zelf naar eigen smaak er los op variëren.

Harissa kun je toevoegen aan soepen, eten bij een couscous gerecht of gebruiken als kipmarinade voor in de tajine. Ik gebruikte harissa inderdaad in de tajine als smaakmaker en daarnaast voor bij de tajine. Héér-lijk!

Misschien kost het maken ervan eventjes wat tijd, maar dan heb je ook een pallet van smaken die je nooit zult vinden in welk potje dan ook!

Ingrediënten voor een schaaltje Harissa
  • 1 rode paprika
  • ¼ theelepel korianderzaad
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • ¼ theelepel karwijzaad
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 kleine rode ui, grofgehakt
  • 3 tenen knoflook, grofgehakt
  • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en grofgehakt
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • Sap van een ½ citroen
  • Snuf zout
Zo maak je de Harissa
  1. Verwarm de oven voor op 240 graden en bak de paprika 20 minuten in de oven totdat deze zwart blakert.
  2. Leg de paprika in een schaal, dek deze af met plastic en laat de paprika afkoelen. Trek het vel eraf en gooi de zaadjes en zaadlijsten weg.
  3. Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de koriander, komijn en karwij 2 minuten. Schud ze in een vijzel en wrijf ze met een stamper tot poeder.
  4. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en chilipepers 8 minuten op halfhoog vuur tot ze donkerbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en doe ze in een foodprocessor. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer alles glad.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Omelet gevuld met snijbiet en saffraan
Volgend bericht: Courgette met tonijn »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.