Cantuccini zijn langwerpige Italiaanse amandelkoekjes uit Toscone, Prato om precies te zijn. Vandaar dat ze ook wel biscotti di Prato worden genoemd. De brosse koekjes zijn nog lekkerder als je ze dipt in Amaretto. (of natuurlijk een ander likeurtje)Cantuccini zijn langwerpige Italiaanse amandelkoekjes uit Toscone, Prato om precies te zijn. Vandaar dat ze ook wel biscotti di Prato worden genoemd. De brosse koekjes zijn nog lekkerder als je ze dipt in Amaretto. (of natuurlijk een ander likeurtje)Cantuccini zijn langwerpige Italiaanse amandelkoekjes uit Toscone, Prato om precies te zijn. Vandaar dat ze ook wel biscotti di Prato worden genoemd. De brosse koekjes zijn nog lekkerder als je ze dipt in Amaretto. (of natuurlijk een ander likeurtje)
Ingrediënten voor 20 koekjes
- ½ sinaasappel
- 180 gram bloem
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 100 gram amandelen
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de schil van de sinaasappel en vermeng deze met alle ingrediënten tot een gladde massa.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit het in een worstachtig soortige vorm van een dikte van ongeveer 3 cm.
- Bak de Cantuccini af in 25 minuten af. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de koek in stukken van ongeveer 1 cm. Draai de Cantuccini een kwartslag en bak deze nog 10 minuten op 100 graden.
- Laat de Cantuccini afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte pot. Smakelijk!
Geef een reactie