Deze friszure dressing pimpt meteen de eenvoudigste bladsalade op! Belangrijkste voor het maken van een dressing is dat je een goede olijfolie gebruikt. Dit is de drager van de dressing!
Olitalia – extra vergine olijfolie
Zelf gebruik ik de olijfolie van de Sligro en deze raad ik ook aan te gebruiken voor dressings ! En heb je geen Sligro pas? Je kent vast wel iemand die ZZP’er of iemand met een eigen bedrijf.. toch? Zelf ben ik mede-eigenaar van ontwerpstudio Papier Souvenir en heb zodoende een Sligro pas. Mijn zus Bregje die geen eigen bedrijf heeft komt zo nu en dan langs om te shoppen bij de Sligro.
Ingrediënten voor 200 milliliter (voor een salade van 6 personen)
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 25 ml rodewijn azijn
- sap van een citroen
- 150 ml extra vergine olijfolie
- 1 theelepel grof zeezout
- snuf peper
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in grote schaal.
- Meng met een garde totdat een egale dressing.
- Bewaar de dressing in bijvoorbeeld een gebruikte jampot.
Geef een reactie