De avond is helemaal voor Mr Igel. Ontspannen zit hij onderuit gezakt in zijn favoriete leesstoel. Nog een paar bladzijden en dan is het boek alweer uit… Het meest geniet Mr Igel om tijdens het lezen zakken chips leeg te eten. ‘Oh wat is deze smaak toch lekker’ smult Mr Igel. En voordat hij er erg in heeft, is de zak alweer leeg en is zijn boek uit. ‘Wat jammer zeg’ maar niets aan te doen. ‘Hop in de benen en eerst die vette handen eens wassen’. Tot zijn schrik ziet Mr Igel dat er allemaal chips tussen zijn stekels gevallen is en dat gaat vreselijk jeuken, want dat schudt Mr Igel er maar moeilijk uit. Dan denk hij terug aan het verhaal in zijn boek ‘de griezels’. Meneer griezel bewaarde namelijk alle etensresten in zijn baard, voor de komende jaren… ‘Wat een idee’ besluit Mr Igel!
‘Maar dat gekriebel tussen mijn stekels is misschien ook niet zo fijn. Wacht, ik heb een idee en meteen waggelt Mr Igel naar zijn boekenkast. Uit zijn kast pakt hij wat kookboeken en nestelt zich weer heerlijk in zijn zachte blauwe stoel. ‘Nu lees ik over eten en proef ik de smaak in mijn mond. Dan hoef ik geen chips meer te eten heb ik geen last van jeuk meer van alle kruimels’.
Mocht Mr Igel al zijn kookboeken geproefd hebben, houd hij graag zijn brievenbus in de gaten voor nieuwe smaken ?
Mr Igel moet natuurlijk niet te dik worden dus heb een gezonde snack bedacht dat ook kruimelt zodat Mr Igel nog wat te peuzelen heeft na het eten van de cristini’s.
Bruchetta van tomaat is een niet alleen een gezonde snack, maar ook erg lekker! Zeker in de zomer wanneer de tomaten echt lekker van smaak zijn komt deze borrel-snack volledig tot zijn recht! Mocht je nog een drupje balsamico azijn in de fles hebben, is dat altijd een heerlijke toevoeging!
Ingrediënten
- 12 kleine sneetjes zuurdesembrood
- 400 gram Roma tomaatjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 ansjovisfilets
- 1 teen knoflook
- 6 blaadjes verse basilicum
- Een scheut olijfolie
- Handje geraspte Siciliaanse pecorino
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Rooster het brood.
- Laat het brood afkoelen en besprenkel met olijfolie.
- Zorg dat de tomaatjes, de kappers en de ansjovis goed koud zijn.
- Snijd alle ingrediënten min of meer kleine stukken en reepjes.
- Bewaar de basilicum nog even, die doen we er pas vlak voor het serveren bij.
- Vermeng alles in een kom met de olijfolie en wat versgemalen peper. Zet het koud weg.
- Verdeel de sneden brood over de borden. Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes. Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
- Garneer de broodjes af met de basilicum.
Geef een reactie