Dit recept kreeg ik doorgespeeld van mijn zuster Bregje die wel wist wat ze aan moest met overrijpe bananen. Het originele recept komt van Yvette van Boven die van haar oude bananen muffins bakte. Bregje daarentegen deed het beslag in een cakevorm, paste de baktijd aan en bakte er brood van.
Ingrediënten
- 3 zo rijp mogelijke bananen
- 150 gram suiker
- 1 losgeklopt ei
- 75 geklaarde (= gesmolten) boter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de crunchy korst
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel boter
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet met boter het cakeblik in.
- Doe de bananen met de suiker, het ei en de geklaarde boter in een keukenmachine en meng dit mengsel door elkaar. Heb je geen keukenmachine, kan dit natuurlijk ook gewoon met de hand of met een ouderwetse handmixer.
- Spatel voorzichtig het zelfrijzende bakmeel en het zout door het mengsel.
- Giet het beslag in het ingevette cakeblik.
- Voor het crunchy korstje meng je de basterdsuiker, bloem, kaneel en boter door elkaar.
- Verkruimel deze laag over het cakebeslag.
- Bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin af.
Smakelijk,
Bregje & Gertrude (én Yvette natuurlijk!)
Geef een reactie