Al enkele jaren is naanbrood via dit recept mijn favoriet als bijgerecht bij Indiaas eten. Het brood is zoet maar ook hartig en kost niet veel tijd om het te bakken. Vooral die Nigelle zaadjes zijn echt een finishing touch.
Ingrediënten voor 8 naanbroden
- 1 eetlepel suiker
- ¼ zakje gist
- 30 ml lauwwarm
- 250 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 ½ eetlepel melk
- 2 eetlepels olie
- 125 ml Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook
- Snuf korianderpoeder
- Gesmolten boter
- Snuf Nigelle zaad (te koop bij de AH of toko)
Zo maak je de naan
- Doe de gist met de suiker in het lauwwarme water en laat dit voor ongeveer 5 a 10 minuten gisten. Als je ziet dat het begint te werken, is het klaar voor gebruik.
- Vermeng de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Voeg alle natte ingrediënten (gist, melk, yoghurt en olie) toe aan het bloemmengsel en kneed dit tot een soepel deeg.
- Kneed als laatste de knoflook en de koriander door het deeg.
- Laat het voor ten minste 2 uur onder een vochtige doek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 240 graden en verwarm een bakplaat mee.
- Druk na het rijzen de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes.
- Neem een bolletje deeg, druk het plat en rol het met een deegroller zo dun mogelijk uit in een langwerpige vorm.
- Haal de bakplaat uit de voorverwarmde oven, leg het brood erop en bestrijk dit met de gesmolten boter en wat
- Bestrijk de broden met de gesmolten boter en bestrooi het met het Nigelle zaad.
- Bak de naanbroden af tussen de 3-6 minuten.
Geef een reactie