Het beste Indiase eten heb ik ooit, vele jaren geleden, in Londen gegeten! En die herinnering spoorde mij aan om ook hier een poging te wagen om te koken met Indiase ingrediënten! Het enige wat ik nog wil ontdekken is het koken van rijst met een Indiaas tintje… Maar het naanbrood maakt veel goed; wat een heerlijk brood!
Ingrediënten
- 300 gram spinazie, gewassen
- 400 gram rode linzen
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode chilipepers, fijngehakt
- 3 cm verse gember, fijngehakt
- 15 gram verse koriander, fijngehakt
- 2 tl garam masala
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl grove mosterd
Bereidingswijze
- Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem.
- Fruit voor ongeveer 3 minuutjes de ui, knoflook, chilipeper en gember.
- Voeg de spinazie toe en laat dit slinken.
- Haal de tomaten uit blik en snijd deze fijn, en voeg dit geheel toe aan de spinazie.
- Breng dit mengsel op smaak met mosterd, kurkuma, garam masala en de komijnpoeder.
- Voeg de linzen toe, en eventueel wat water en kook dit mee.
- Voeg eventueel nog wat water toe wanneer het gerecht te droog is.
- Zet het vuur uit, en voeg de koriander toe.
- Lekker met rijst, zelfgebakken flat en/of naanbrood.
- Aan tafel!
Geef een reactie