Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Het mysterie van de bruine balletjes

18 januari 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Het mysterie van de bruine balletjes

Er is vandaag iets vreemds in de tuin. Ronny Rat snuffelt aan tientallen bruine ja, wat zijn het? Balletjes? Knikkers? Ze liggen in het gras vlakbij de ingang van Ronny Rat zijn hol. “Wat vreemd” piept hij. Snel holt hij naar zijn hol terug om zijn vergrootglas te halen. Zodra hij terug komt bij ‘de plaats delict’ treft hij daar Mr Igel die het bruine mysterie ook al ontdekt heeft. “Zeg, Mr Igel weer jij wat wat dit is? Gisteren lagen ze er nog niet en ligt het hier vol met die dingen”. Ook Mr Igel rent zo snel hij kan naar zijn huisje om daar zijn detective spullen op te halen en zodra hij terug in de tuin is, bekijkt hij die bruine bolletjes eens goed onder zijn loep. “Tja”. Ronny Rat en Mr Igel staan voor een groot mysterie… Wat zouden die bruine bolletjes of balletjes toch kunnen zijn?

Ingrediënten voor 4 personen
  • 800 gram spruitjes, verwijder de vieze kontjes
  • 100 gram pindakaas (met stukjes)
  • 2 eetlepels ongezouten pinda’s
  • 2 eetlepels gedroogde kokosrasp
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 1 limoen
  • Peper & zout
  • Chilivlokken
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de pindakaas, slagroom en 1 eetlepel olie in een kom.
  3. Pers de knoflooktenen erboven uit.
  4. Rasp de schil van de limoen erboven uit en pers de ene helft ervan uit.
  5. Breng dit op smaak met peper, zout en de chilipeper.
  6. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde dikke saus.
  7. Snijd de spruitjes in vieren en doe deze in een ovenschaal. Giet de saus over de spruitjes.
  8. Strooi de pinda’s en de kokosrasp erover en dek de ovenschaal af met wat aluminiumfolie.
  9. Bak het spruitjesmengsel voor 45 minuten in de oven, verwijder halverwege het folie voor een mooi geroosterd huidje.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Gefrituurde sardientjes
Volgend bericht: Enchanting spicy soup »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.