Je zou het talent kunnen noemen of gewoonweg eigenwijs zijn? Een bestaand recept een hele andere draai geven… Maar Mr Igel kan vandaag niet anders. De konijnen van Beatrix Potter huppelen wat af in Mr Igel zijn gedachten. Ze snuffelen, ze kriebelen hem met hun snorharen, ze huppen en ze springen… “Hebbes” roept Mr Igel en slaat zijn handen om een konijn.
“Wat zijn jullie toch lekker zacht en wat hebben jullie grappige staartjes. Het lijken net plukken katoen of zijn het witte bolletjes”?
De inspiratie van de ‘Funny Bunnies’ komt van het recept ‘Turkse pide’ uit het boek Home Baked van Yvette van Boven. Dat recept verwijst naar een Turkse pizza, maar door een andere manier van aanbrengen op de bakplaat werden het bij Bregje ‘Funny Bunnies’.
- Roer de gist met de honing door 150ml van het water. En Laat het voor 10 minuten even zo staan.
- Roer er dan de 100 gram bloem door en dek het af met een theedoek. Laat dit voor een half uurtje op een warme plaats rijzen.
- Meng in een beslagkom de rest van de bloem met het zout en maak in het midden een kuiltje. Giet het gistpapje erbij met het restantje water en de olijfolie. Gebruik hiervoor een spatel, anders wordt het zo’n plakboel.
- Wanneer het deeg egaal is, mix je het deeg met een deeghaak machinaal, zeker zo’n minuten tot een zacht en soepel deeg.
- Laat dit wederom een uur rijzen in met olijfolie ingevette kom.
- Verwarm de oven voor op de hoogste stand en lig een pizzasteen in het midden.
- Rol het deeg in je muis van je hand in kleine bolletjes, en rangschik deze naast elkaar op de bakplaat. Laat de bollen nog eens 30 minuten rusten.
- Bestrooi de Funny Bunnies met sesamzaad en bak het brood in zo’n 8 minuten gaar en bruin.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
ps. Hoe het echte recept eruit ziet, kun je vinden in het Home Baked van Yvette van Boven met als titel Turkse pide.
Geef een reactie