[B] Mmmm deze cake is supersnel te maken! Geen gedoe met het smelten van chocolade en er gaan ook geen eieren in. Het recept heb ik van de site van Levine gehaald…
[G] Als ik dus Bregje en Levine moet geloven, gaat het om een taart waar je je vingers niet aan kan branden. Geen toeters en bellen nodig om hem te bereiden alleen een mengkom, litermaat, weegschaal en een garde. Kijk dat is een ideale cake voor mij. Kan in ieder geval geen gevalletje omelet toetreden…
Ingrediënten
- 200 gram patentbloem
- 200 gram suiker
- 23 gram cacao
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel espressopoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel vanille extract
- 15 ml (cider)azijn
- 70 gram zonnebloemolie
- 240 gram (volle) melk (of water of koffie)
- ronde of vierkante vorm van ± 24 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier (geen springvorm)
- poedersuiker (of chocoladeglazuur)
Zo maak je hem
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng in een kom de droge ingrediënten (bloem, suiker, cacao, zout, espressopoeder en Baking soda) door elkaar.
- Meng in een andere kom de natte ingrediënten (vanille extract, azijn, zonnebloemolie en melk) door elkaar.
- Meng de droge en de natte ingrediënten met een garde door elkaar.
- Giet het beslag in de vorm.
- Bak de cake in 30 – 35 minuten in het midden van de oven gaar.
- Laat de cake in de vorm afkoelen.
- Bestrijk eventueel met chocoladeglazuur en laat het glazuur hard worden. Of bestrooi de cake voor het opdienen met poedersuiker.
Geef een reactie