En nog meer natuurlijk om deze fluffy wafels te maken. Job vraagt regelmatig om deze wafels te bakken als tussendoortje voor op school.
Het volgende recept voorziet in een hele berg wafels. Eventueel kun je de hoeveelheden halveren (behalve de eieren) om ongeveer zo’n 7 – 8 wafels te bakken, mocht het je te gortig worden… Ik heb trouwens een elektrisch wafelijzer gebruikt, minder sfeervol dan zo’n ouderwets gietijzeren ding, maar wel zo praktisch!
Wat moet je klaarzetten:
125 gram zachte margarine
150 gram suiker
een zakje vanillesuiker
2 kakelverse eieren
250 gram bloem (tarwe- of speltbloem of een combinatie hiervan).
een half zakje bakpoeder
250 ml melk
Eigenlijk heb je deze ingrediënten altijd wel in huis, dus bakken wordt een makkie (met een wafelijzer dan 😉
Mix alle benodigdheden door elkaar tot een luchtig beslag en bakken maar.
Zo’n wafel is eigenlijk een mooie basis voor bv. een dessert of gewoon met een berg poedersuiker. Maar ook heel lekker als verwennerij voor visite. Om het nog extra feestelijker te maken, koop je een pot kersen en bind deze met wat maïzena op laag vuur. Inderdaad dan heb je wafels met warme kersen mmmm….
Smakelijk, Bregje
Geef een reactie