Wil je een vracht koekjes, neem dan dit recept! Met twee lepels of met een spuitzak spuit je wat beslag op de bakplaat en voor dat je het weet heb je heerlijke chewy koekjes bij de koffie waar iedereen blij van wordt. Dit onderstaande recept is afkomstig uit het boek Home Baked van Yvette van Boven. Alhoewel zij amandelbloem gebruikte én een spuitzak had…
Ingrediënten voor 30 stuks
- 200 gram speltbloem
- 400 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eiwitten
- 1 druppel pure amandelolie (optioneel)
- 3 eetlepels geschaafde amandelen
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng alles, behalve de geschaafde amandelen goed door elkaar tot een dikke pasta.
- Bekleed een bakplaat met ene vel bakpapier, en zet met bakpapier in de hoekjes vast met wat boter of wat beslag.
- Doe een lepel in heet water.
- Pak met de lepel een klein beetje beslag ter grootte van een walnoot en smeer dit met een draaibeweging uit op de bakplaat.
- Bestrooi de ongebakken koekjes met wat geschaafde amandelen en bak ze kort, 10 minuten maar, tot ze er mooi lichtbruin zien.
- Laat ze helemaal afkoelen, ze moeten zacht en chewy zijn wanneer je erin bijt.
Geef een reactie