Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Vlinderdans pasta

10 november 2019 By Gertrude Reageer

Farfalle met pancetta

Vlinderdans pasta oftewel farfalle met pancetta. Dit pastagerecht is een van de pareltjes uit de grote pasta collectie. Misschien valt hij op omdat hij qua enigszins ingrediënten bescheiden is. Zelf houd ik daarvan, en vind ik dat een enorme kracht! Probeer zelf maar eens zou ik zeggen!

Dit recept van Vlinderdans pasta is afgeleid van het recept Farfalle Alla Pancetta Affumicata uit de bijbel van de Italiaanse keuken De zilveren lepel. 

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 pancetta, in kleine stukjes gesneden
  • 1 verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 ml slagroom
  • 350 gram farfalle
  • 25 gram parmezaan, versgeraspt
  • zout en peper
Bereidingswijze
  1. Verhit de olie in de pan, doe er de pancetta en
    chilipeper bij en bak alles in 5 minuten op niet te hoog vuur lichtbruin.
  2. Voeg de tomaten met zout en peper naar smaak toe
    en laat alles 25 minuten op laag vuur pruttelen.
  3. Roer er de room door en laat de saus in 5
    minuten op laag vuur binden.
  4. Kook intussen de farfalle in een grote pan water
    met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken, doe ze bij de saus en verhit alles
    nog 30 seconde al roerend.
  5.  Bestrooi het
    gerecht met kaas en dien het op.

Bestel hier jouw exemplaar van De Zilveren Lepel:

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten Tags: De Italiaanse keuken

Vorig bericht: « Huzarensalade
Volgend bericht: Bloemkoolsoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.