Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Vega fritatta met bataat en geitenkaas

8 mei 2018 By Gertrude Reageer

Fritatta recept

Dat ik deze frittata maakte was eigenlijk een opeenstapeling van toevalligheden. Een vriendin van me maakte een tijdje geleden voor onze eetclub een frittata, het was heerlijk. Ik vroeg haar hoe ze hem had gemaakt en ze vertelde dat ze 8 eieren gebruikte en een kuipje creme fraishe. Toen ik gisteren de foto van Bregje’s fritatta voorbij zag komen, besloot ik ook eens zo’n Italiaanse hartige eierkoek eens na te maken.

Ik bedacht wat ingrediënten bij elkaar en maakte mijn eigen versie. Dat is dus het leukste van een frittata het is net zoals bij een pizza, het smaakt met praktisch alles.

Fritatta

Ideaal dus! Een dingetje; Gebruik voor je fritatta altijd 8 eieren. En bak deze voor 15 minuten gaar voor ongeveer 15 minuten. Meng je net zoals wat ik een potje crème fraise met de eieren, verdubbeld de baktijd naar 30 minuten.

Ingrediënten:
  • ½ grote zoete aardappel (bataat)
  • 1 ui, gepeld
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 300 gram verse spinazie
  • 150 gram pure geitenkaas
  • 125 gram crème fraiche
  • Handje verse Italiaanse kruiden uit de tuin
  • 8 eieren
  • Olijfolie om de ovenschaal in de vetten, en om de spinazie in te bakken
Hoe maak je deze fritatta
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel, halveer deze en snijd deze in grote grove stukken.
  3. Blancheer de zoete aardappel beetgaar, giet het af, en stoom de aardappel droog.
  4. Pel de ui, voeg een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui.
  5. Voeg de gewassen spinazie toe en laat deze krimpen.
  6. Besmeer met olijfolie de ovenschaal in.
  7. Doe de zoete aardappel in de ovenschaal, evenals de spinazie.
  8. Snijd de geitenkaas in kleine plakjes en doe deze ook in de ovenschaal.
  9. Was en hak de Italiaanse kruiden.
  10. Strooi deze uit over de ovenschaal
  11. Pak een litermaat, breek de eieren en roer deze goed los.
  12. Breng het eiermengsel op smaak met peper en zout
  13. Voeg het bekertje crème fraishe toe aan het eiermengsel en roer totdat zoveel mogelijk klontjes zijn opgelost. Houd je toch klontjes is dit geen probleem, je zult het niets van proeven.
  14. Giet het mengsel in de ovenschaal.
  15. Zet het in de oven en bak deze gaar tussen de 20-30 minuten.

Deze fritatta is helemaal lekker met een frisse zomerse salade met botersla!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten, Lughnasadh (herfst) Tags: De Italiaanse keuken, Vegetarisch

Vorig bericht: « Quinoa salade
Volgend bericht: zondagskoeken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.