Warm weer nodigt uit om geïnspireerd te raken door Italiaans eten, zo ook vandaag.
Pancetta, knoflook, gehakt, sugosaus en wat verdwaalde basilicumblaadjes als saus op een bedje van spaghetti.
De intense geur van dit kruid herinnert mij aan zomervakanties in Italië waarin ik ‘s morgens in alle vroegte langs besproeide basilicumvelden ging hardlopen hopende dat deze geur nooit zou vervliegen…
Ingrediënten:
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Bakje champignons, in kleine stukjes
- 100 gram pancetta
- 1 pot sugosaus
- 400 gram gehakt
- 400 gram spaghetti
- Snuf tijm
- Snuf Oregano
- Peper & zout
Zo haal je Italië in huis:
- Zet in een pan met dikke bodem de pancetta aan totdat het vet eruit is gebakken.
- Voeg het gehakt toe en bak deze in het vet van de pancetta rul.
- Voeg de champignons en knoflook toe en bak deze eventjes mee.
- Voeg de kruiden toe naar smaak.
- Voeg de Sugo saus toe en breng het geheel aan de kook.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Kook de Spaghetti en dente (beetgaar) in ruim kokend water.
- Ren naar je tuin en pluk die basilicum, om zo je gerecht te voorzien van de geur van Italie.
- Vergeet niet een echte Italiaanse koffie te zetten, om het feestje helemaal compleet te maken.
Ciao!
Geef een reactie