
Mijn hart gaat sneller kloppen van producten die duurzaam, praktisch en financieel aantrekkelijk zijn. Ecostoof is zo’n product. Het principe van de Ecostoof; het langzaam laten garen in een geïsoleerde omgeving, is niet nieuw. Sterker nog het is eeuwenoud. Vroeger heette de Ecostoof een hooikist. Wat het ook letterlijk was, een afsluitbare kist gevuld met hooi, wat voor de isolatie en dus voor een langzame garing zorgde.
Na 1945 verdween de hooikist van het toneel, maar nu met hoge gasprijzen en het bewustzijn over duurzaam willen leven lijkt de hooikist zijn plek terug te veroveren.

Hoe werkt de Ecostoof?

Ik testte de Ecostoof uit in dit filmpje!
De voordelen van een Ecostoof
- Geen gebruik van energie
- Behoud van textuur en de sappen
- Groenten koken niet kapot
- Het eten gaart vanzelf = meer tijd over
Hoe lang koken & stoven in de Ecostoof
Stoofvlees: 10 min koken = 180- 360 min stoven
Vis: 5 min koken = 30-60 min stoven
Groente: 1 min koken = 30-60 min stoven
Witte rijst: 3 min koken = 45-60 min stoven
Aardappelen: 1 min koken =30-45 min stoven
Enthousiast geworden?
Meer informatie over de Ecostoof?
Geef een reactie