Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Introductie koken met de Ecostoof

22 november 2024 By Gertrude Reageer

Mijn hart gaat sneller kloppen van producten die duurzaam, praktisch en financieel aantrekkelijk zijn. Ecostoof is zo’n product. Het principe van de Ecostoof; het langzaam laten garen in een geïsoleerde omgeving, is niet nieuw. Sterker nog het is eeuwenoud. Vroeger heette de Ecostoof een hooikist. Wat het ook letterlijk was, een afsluitbare kist gevuld met hooi, wat voor de isolatie en dus voor een langzame garing zorgde.

Na 1945 verdween de hooikist van het toneel, maar nu met hoge gasprijzen en het bewustzijn over duurzaam willen leven lijkt de hooikist zijn plek terug te veroveren.

De hooikist is de voorganger van de Ecostoof

Hoe werkt de Ecostoof?

Ik testte de Ecostoof uit in dit filmpje!

De voordelen van een Ecostoof

  • Geen gebruik van energie
  • Behoud van textuur en de sappen
  • Groenten koken niet kapot
  • Het eten gaart vanzelf = meer tijd over

Hoe lang koken & stoven in de Ecostoof

Stoofvlees: 10 min koken = 180- 360 min stoven
Vis: 5 min koken = 30-60 min stoven
Groente: 1 min koken = 30-60 min stoven
Witte rijst: 3 min koken = 45-60 min stoven
Aardappelen: 1 min koken =30-45 min stoven

Enthousiast geworden?

Meer informatie over de Ecostoof?

Bezoek dan de website van Ecostoof

Categorie: Suggesties, tips & adviezen Tags: Koken met de Ecostoof

Vorig bericht: « Fotocadeau
Volgend bericht: Meergranendeeg uit Madre Pizza, Gabriele Bonci »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.