Job (Bregje’s zoon) vroeg laatst of ik dit toetje van oma weer eens wilde maken. Ik had nog voldoende appels en de toevoeging van speculaaskruiden leek me heerlijk! De havermout zorgt voor extra crunch.
Ingrediënten
- 130 gram bloem
- 100 gr suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 koude boter
- 15 gr speculaaskruiden
- 70 gr havermout
- 4 flinke appels, geschild en in grove partjes gesneden
- Sap van 1 citroen
- 2 eetl vanille-essence
- Eventueel maïzena
- Vanille vla of ijs
Zo maak je te werk
- Verwarm de oven voor op 180graden.
- Verwarm in een pannetje de appels met het citroensap en de vanille-essence en kook dit in zo’n 10 minuten totdat de appels zacht zijn geworden. Mocht de compote te nat zijn, bind je deze door een extra theelepel maïzena er door te roeren.
- In de mengkom vermeng je de bloem, met de suiker, bakpoeder, boter, speculaaskruiden en de haverhoud tot een soepel deegje.
- Vet een ovenschaal in met wat boter.
- Verdeel de appels in de ovenschaal, en verkruimel het deeg over de appels. Zodat er geen appels meer zichtbaar zijn.
- Bak de onbedwingbare vreetzucht gaar in 30 a 35 minuten af op 180 graden.
- Serveer dit toetje met vanille-sla of ijs.
Geef een reactie