De bladeren van witlof hebben een delicate, vrij bittere smaak. Leg ze een paar minuten in heet water om ze wat minder bitter te maken. Verwijder grove of verlepte bladeren en verwijder de stronk met een scherp mesje. Spoel de stronkjes in hun geheel af, zonder open te vouwen.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
- Boter
- 4 stronkjes witlof
- 4 grote plakken ham
- 1 x basisrecept bechamelsaus
- Mespuntje nootmuskaat
- 150 ml groentebouillon
- 4 eetlepels Parmezaan, vers geraspt
- Peper en zout
- Maak de bechamelsaus.
- Verhit de oven voor op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Verpak elk stronkje witlof met een plak ham en leg ze in de schaal.
- Bestrooi ze met peper en zout, schep er de bechamelsaus over en bestrooi die met nootmuskaat.
- Voeg de bouillon toe en bestrooi het gerecht met Parmezaan.
- Zet het 30 minuten in de oven, check de gaarheid van de witlof, indien te rauw laat het nog 10 minuten langer garen.
- Dien het op en geniet!
Geef een reactie