Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Verrá la Primavera

14 maart 2021 By Uit Bregje's keuken Reageer

Mr Igel heeft het voorjaar in zijn bol. Hoewel hij alleen een nachthemd als kledingstuk heeft , hangt hij zijn laarzen er maar bij Verra la Primavera = De lente komt!

De officiële naam van dit gerecht is Kip ‘al potacchio’. De naam ‘al potacchio’ wordt gebruikt voor gerechten uit de Marche die worden bereid met rozemarijn, knoflook en witte wijn. Een taditionele potacchio is doordrongen van rozemarijn. Hoe verser en geuriger de rozemarijn die wordt gebruikt, hoe beter. Wees niet bang om er flink wat van te gebruiken. Vis en ander vlees wordt in de Marche ook ‘al potacchio’ bereid, volgens precies hetzelfde recept, en ook wel met extra veel knoflook.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml olijfolie
  • 1kg kippenpootjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 ml droge witte wijn
  • 4 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
  1. Verhit de olie in een pan, bestrooi de kip met peper en zout, en bak de kip in een paar minuten bruin.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 3 minuten op een laag vuur mee. Zet het vuur iets hoger. Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de wijn toe.
  4. Stoof de kip met een deksel op de pan, op een laag vuur gaar. Voeg af en toe een scheutje warm water toe.
  5. Voeg de takjes rozemarijn halverwege de bereiding toe.
  6. Verdeel de kip over de borden en schep er wat van het stoofvocht over.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Uien spek quiche
Volgend bericht: Salade caprese »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X