
De reis van Mr Igel gaat verder en inmiddels is hij bij de baai van Napels aangekomen. Vandaag bakt hij een pizza Calzone met zuid Italiaanse ricotta wat romig en fris tegelijk is! Met zijn buik vol, zoekt hij zijn hangmat op en droomt Mr Igel van al het lekkers uit het zonnige zuiden .’
Pizza Calzone met ricotta
Om de pizza Calzone te bakken, heb je minder directe warmte nodig en is de afwisseling met de gewone platte pizza ook erg lekker!

Wat heb je nodig voor de Calzone?
- Een bol vers pizzadeeg
- Ricotta van Galbani (groot- of kleinverpakking)
- Dungesneden salami
- Een klein handje Parmezaanse kaas
- Gebakken champignons
- Een lepel tomatensaus
- Vers gemalen peper
Hoe maak je de Pizza Calzone met ricotta?
- Vorm een ronde lap van je bol pizzadeeg.
- Verdeel de ricotta met een lepel op een helft van de pizza en maal hierover wat gemalen peper.
- Verdeel de salami en champignons over de ricotta.
- Strooi nu de Parmezaanse kaas over alles heen.
- Vouw de pizza dicht en maak twee gaatjes aan de bovenkant van het deeg zodat de pizza later niet opblaast tijdens het bakken.
- Smeer met een lepel wat tomatensaus op de bovenkant en schep nu de pizza in mond van de oven en draai om zodat de pizza gelijkmatig gaar kan worden.
