Soms sta ik bij de Turkse slager door de etalage te gluren, en vraag ik me af ze wel niet al die grote brokken vlees voor gebruiken. Vaak genoeg neem ik alleen de vertrouwde kip of merquez-worstjes mee naar huis vanwege het simpele feit dat ik niet weet wat ik moet koken wat er geëtaleerd ligt. Totdat ik op dit recept van ossobuco stuitte , waar zo’n brok vlees uit de etalage ineens een bestemming krijgt! Goedkoop, weer eens wat anders én vooral erg lekker! Ik maakte bij de ossobuco een courgette risotto met limoen. Zalig!
Ingrediënten
- 2 kalfsschenkels van ongeveer 250 gram
- Bloem
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- 50 gram roomboter
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2,5 dl witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij, geschild en in kleine stukjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- Peper en zout
Zo maak je de ossobuco
- Snij met een scherp mes een paar keer in de vetrand van de schenkel. Peper en zout vervolgens het vlees en wentel de schenkels daarna door de bloem, en klop de bloem er weer zo goed mogelijk af.
- Bak in de boter de kalfsschenkels op hoog vuur bruin. Haal vervolgens de schenkels weer uit de pan.
- Fruit in het overgebleven vet (eventueel nog wat extra boter) de ui in een pan met dikke bodem, voeg na 5 minuten de knoflook, bleekselderij en tomatenpuree toe.
- Blus dit af met de witte wijn.
- Voeg de laurierblaadjes toe, met de schenkels.
- Doe het deksel op de pan en stoof de ossobuco voor ten minste 3 uur op laag vuur, totdat het vlees van het bot is afgevallen. Voeg als het nodig is nog wat extra water toe.
- Breng de ossobuco op smaak met peper en zout.
Geef een reactie