Dit is verreweg de lekkerste salade die ik in tijden heb gegeten. De smaak van de geroosterde aubergine is zo intens lekker, dat je ervan wilt blijven eten. Deze salade is bij uitstek geschikt als side-dish bij een Arabische maaltijd .
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 aubergines
- 4 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 bosje platte peterselie
- Scheut olijfolie
- ½ eetlepel gemberpoeder
- ½ eetlepel komijnpoeder
- Peper en zout
- Citroensap
Bereidingswijze
- Rooster de aubergines in de vlam van het
gasfornuis. Laat de zwartgeblakerde aubergines afkoelen in een afgesloten
plastic zak. (Zo laten de velletjes bij het pellen namelijk makkelijker los.) - Pel de aubergines en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de aubergine in grove stukken.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Verhit ene flinke scheut olijfolie in een
koekenpan en bak op matig vuur de aubergine, knoflook, tomaat, peterselie,
gember en komijn. En breng dit op smaak met peper en zout. - Laat dit ongeveer voor 8 minuutjes zachtjes
bakken. - Breng op smaak met citroensap.
- Lauwwarm serveren.
Geef een reactie