
Vegetarische huzarensalade
Deze eenvoudige salade mag natuurlijk niet ontbreken op de feesttafel. Serveer de salade kleine porties, zodat andere gangen natuurlijk ook tot hun recht komen.
En, heb je te veel gemaakt? Geen zorgen, de smaken zullen alleen maar lekkerder worden de volgende dag!

Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram vastkokende aardappels, geschild
- 4 wortels
- 300 gram doperwten, uit de diepvries
- 3 eetl. Zilveruitjes, gehalveerd
- 8 zure augurkjes, in kleine blokjes
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 zure appel, in kleine blokjes
- Voor de saus
- 1 eetl. grove mosterd
- 2 eetl. fijne mosterd
- 6 eetl. mayonaise
- ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Voor de garnering
- Gemengde sla
- 4 hardgekookte eieren
- 5 zure augurkjes

Bereidingswijze
Kook de aardappels in twintig minuten beetgaar, voeg na 10 minuten de worteltjes toe en na nog eens 5 minuten de doperwten.
Giet alles af, spoel met koud water en laat afkoelen. Snijd de aardappels in heel kleine blokjes en de worteltjes in dunne schijfjes. Meng met alle ingrediënten voor de salade.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en schep er een paar lepels door, zodat de salade lekker smeuïg wordt. Bewaar de rest van de saus voor het opdienen.
De huzarensalade kan nu worden afgemaakt of tot gebruik in de koelkast afgedekt worden bewaard. Schep een opscheplepel salade op een bord, versier met de blaadjes sla en de hardgekookte eieren. Giet wat extra saus over de salade en garneer af met de augurkjes.