
Afgelopen weekend vierden wij pre-kerst. In beide families is het inmiddels gebruikelijk dat ieder stel verantwoordelijk is voor een gang. Ideaal! Dit scheelt namelijk mega veel tijd en daarnaast weet je naast je eigen gang niet wat er op het menu staat. En persoonlijk vind ik dit meestal een aangename verassing!
Ik had dit jaar het voorgerecht en ik besloot een nostalgische klassieker te maken, namelijk garnalencocktail. Ik herinner me namelijk nog dat mijn moeder alleen met kerst dit voorgerecht maakte, en ik kan me als kind nog herinneren dat ik er helemaal weg van was, zo lekker! Des te meer reden om dit recept door te geven…

Ingrediënten voor 4 personen
- 375 Hollandse garnalen
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 dl slagroom
- Sap van een ½ citroen
- 1 theelepel sherry
- 1 theelepel whiskey
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel ketchup
- Peper en zout
- Garnering naar wens*
Bereidingswijze
- Klop de slagroom lobbig.
- Doe de mayonaise in een grote schaal en voeg daar de paprikapoeder bij. Roer totdat de paprika vermengd is met de mayonaise.
- Voeg de ketchup, citroen, sherry en whiskey bij de mayonaise en vermeng dit.
- Spatel daarna de lobbige room door het mayonaise mengsel.
- Voeg de garnalen toe en breng dit eventueel nog op smaak met peper en zout.
- *Schep de garnalencocktail in mooie glazen of bakjes en garneer deze af met bijvoorbeeld sla, plakje citroen, takje peterselie, stukje gerookte zalm, wat je in huis hebt.
Eet smakelijk!
Geef een reactie