Het origineel van deze satésaus komt uit het kookboek Fast, Fresh & unbelievably delicious van Matt Preston.
Origineel receptuur
- 140 gram pindakaas met stukjes
- 2 volle el basterdsuiker
- 2 el sojasaus
- 1 ½ el geraspte limoenschil
- 2 el vers limoensap
- 1 ½ tl vissaus
- 1 lange rode chilipeper fijngesneden
- 2 tenen knoflook, gepeld
- ½ tl sesamolie
- 65 – 125 ml kokoscreme
Ik voeg zelf ook nog een ‘erwtje’ trassi toe en in plaats van vissaus roer ik er een scheut ketjap Manis doorheen! Superlekker bij bijvoorbeeld de oosterse kipmarinade van mijn zus Gertrude!
Eetse, Bregje
Bereidingswijze
- Doe de pindakaas, basterdsuiker, sojasaus, limoenschil en sap en vissaus in een steelpannetje en verwarm dit langzaam op.
- Roer dit voorzichtig door elkaar.
- Voeg nu de chilipeper en de sesamolie toe.
- Pers met een knoflookpers de tenen uit boven de saus, en roer dit door elkaar heen.
- Roer langzaam de kokos crème door de saus totdat de satésaus de gewenste dikte heeft.
Geef een reactie