Drie dingen zijn belangrijk voor een goede gnocchi:
- Het soort aardappels
- Het koken in schil
- En het pureren met behulp van een pureeknijper.
Kies je namelijk de verkeerde aardappelsoort. Heb je kans dat de gnocchi uit elkaar valt. Ditzelfde geld voor aardappels die je zonder schil kookt, er is een kans aanwezig dat de aardappel zich gaat volzuigen met water, en dat willen we niet. En als laatste gebruik een pureeknijper om stukjes tegen te gaan.
Geschikte soorten kruimige aardappels: Biltstar, bintje, santé
Ingrediënten voor 4 porties:
- 1 kg kruimige aardappels (niet schillen)
- 2 eidooiers
- 200 gram tipo 00 bloem
- Snuf zout
Zo ga je te werk:
- Kook de aardappels met schil gaar in ruim 20 minuten water met zout. Giet ze af en laat de aardappels voor 5 minuten droogstomen.
- Trek voorzichtig de schil van de aardappels.
- Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met de pureeknijper boven een grote kom fijn.
- Meng met een snuf zout, het eigeel, de bloem en de Parmezaanse kaas en kneed het tot een deeg. Proef en breng indien nodig de gnocchi op smaak met zout.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en het tot een lange dunne sigaren.
- Snijd de sigaren in plakjes en bestuif de plakjes met bloem.
- Mocht u het leuk vinden, kunt u met behulp van een vork een klein patroontje aanbrengen op het kussentje. Dit mag maar hoeft niet.
- Breng een pan met water met zout (zo zout als de zee) aan de kook en kook de gnocchi circa zo’n 2 minuten totdat ze boven komen drijven. Dan betekent dat zijn ze gaar zijn!
Geef een reactie