Ik leerde nasi maken van mijn Indonesische kok Johannes toen ik werkte in de keuken bij het Hilton Rotterdam. Ik was vooral verrast door de eenvoud, en vind het daardoor een echte zaterdag schotel. Je kan nasi uitbreiden met satésaus , augurk en emping of kroepoek!
Ingrediënten voor 4 personen
- 7 eieren
- 400 gram rijst
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 theelepels sambal
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel vissaus
- 100 gram achterham, in kleine stukjes gesneden
- 150 gram roze garnalen
- 1 bosje bosui, fijngesneden
- 75 gram taugé (optioneel)
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel vissaus
- Zonnebloemolie
Zo maak je de nasi:
- Kook de rijst gaar en droog, zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Roer 3 eieren los in een schaaltje.
- Doe wat zonnebloemolie in een pan, zet het vuur hoog en laat het tot het damppunt komen.
- Zo het eiermengsel in de hete pan, en laat de onderlaag stollen, roer dan met een houten lepel de eieren fluffy en gaar.
- Haal de eieren uit de pan, en voeg in dezelfde pan olie en bak hierin de kip krokant bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit met de kipfilet mee.
- Voeg de Spaanse peper toe, en bak dit kort mee.
- Voeg de rijst toe bij de kip en ui en roer dit goed door.
- Breng de nasi in spe op smaak ketjap, sambal en de vissaus.
- .. en open een biertje.
- Voeg de fluffy ei, garnalen, bosui en taugé toe en verwarm dit met de rijst.
- Bak de overige eieren in wat olie, met de zonnige kant naar boven.
- Aan tafel!
Geef een reactie