Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Yummy scrummy carrot cake

19 mei 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Yummy scrummy carrot cake haas

Deze cake hoort al jaren in mijn standaard bak-repertoire! De eenzame wortels uit mijn groentelade verdwijnen met plezier in deze cake, omdat ze na een uur bakken triomferen in een zoet en kruidig jasje en misschien helaas voor hen, onherkenbaar in het deeg versmolten zijn.

Yummy scrummy carrot cake
Ingrediënten:
  • 175 gram Muscovado* suiker of rietsuiker met een scheutje tafelstroop.
  • 150 ml zonnebloem olie
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 140 gram geraspte wortel (komt overeen met ongeveer drie medium wortels)
  • 100 gram rozijnen
  • Zeste (schil) van een grote sinaasappel
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat (de smaak vers geraspte nootmuskaat is het aller lekkerst!
  • Een klein duimpje verse gember geraspt.
  • Sap en rasp van een halve limoen

Voor het glazuur:

  • 175 gram poedersuiker
  • 1 ½ – 2 eetlepels juice de orange 

* Muscocado is een suiker met melassestroop en is in Nederland lastig verkrijgbaar. Het is prima te vervangend door rietsuiker met een scheutje tafelstroop. Basterdsuiker is minder geschikt als vervanger doordat deze vocht sneller absorbeert.

Zo maak de cake:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de 18cm cakevorm in met olie.
  2. Doe de suiker in een grote mengkom, en giet de olie erbij en voeg de eieren toe. Meng het licht en roer de geraspte worteltjes, gember, rozijnen en de citroen- en sinaasappelschil erbij.
  3. Meng het meel, de soda en de specerijen en zeef deze dan in de kom. Meng alle ingrediënten lichtjes.
  4. Giet het mengsel in ingevette vorm en bak 40 – 45 minuten, tot het stevig en veerkrachtig aanvoelt wanneer je het in het midden indrukt. Laat dan de cake 5 minuten in het blik afkoelen, draai het dan uit, pel het papier eraf en koel af op een rooster.
  5. Klop de ingrediënten voor het glazuur in een kleine kom tot een glad mengsel. Leg de cake op een serveerschaal en besprenkel het glazuur over de bovenkant. Laat het even rusten en snijd dan de cake in plakjes.

Bovenstaande fotos maakte Gertrude van de Yummy Scrummy Carrot Cake

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst), Toe & zoet

Vorig bericht: « Ons heden dagelijks brood
Volgend bericht: Opgezwollen pita buikjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.