In onze tuin groeit een vijgenboom en aan die boom zitten tal van vijgen, onrijp…. Bij de plaatselijke landwinkel trof ik wel rijpe exemplaren die mooi paars en zacht waren! Een aantal jaar terug plukte ik met Clarinda vijgen bij de buurman op de camping . Zij wist wel raad met de oogst; We aten rijpe vijgen met geitenkaas uit de oven dat afgemaakt was met balsamico azijn. Simpel maar o zo lekker!
Ingrediënten
- 1 zakje rucola sla
- 1 vijg p.p.
- 100 gram gedroogde ham in repen
- zachte geitenkaas
Dressing
- 1 eetlepels stroperige Balsamico azijn
- 4 eetlepels goede olijfolie
- ½ eetlepel citroensap
- Peper en zout
Zo maak je de salade
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Maak eerst de dressing door al de (dressing) ingrediënten met elkaar te vermengen. Proef even of het niet te zuur is, anders eventueel een klein beetje suiker toevoegen.
- Snijd de vijgen in, en vul deze met wat brokjes geitenkaas.
- Wikkel de vijgen met de geitenkaas in met de gedroogde ham.
- Doe de vijgen in de oven totdat de geitenkaas bruin begint te kleuren bij de randjes. Dit zal na zo’n 10- 20 minuten zijn.
- Doe de rucola sla in een schaal en verdeel de geitenkaas hierover.
- Dresseer voor opdienen af met de Balsamico-dressing!
- Aan tafel!
Geef een reactie