Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Vijgen & vriendinnen salade

26 augustus 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

In onze tuin groeit een vijgenboom en aan die boom zitten tal van vijgen, onrijp…. Bij de plaatselijke landwinkel trof ik wel rijpe exemplaren die mooi paars en zacht waren! Een aantal jaar terug plukte ik met Clarinda vijgen bij de buurman op de camping . Zij wist wel raad met de oogst; We aten rijpe vijgen met geitenkaas uit de oven dat afgemaakt was met balsamico azijn. Simpel maar o zo lekker!

Ingrediënten
  • 1 zakje rucola sla
  • 1 vijg p.p.
  • 100 gram gedroogde ham in repen
  • zachte geitenkaas

Dressing

  • 1 eetlepels stroperige Balsamico azijn
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • Peper en zout
Salade van vijgen
Zo maak je de salade
  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Maak eerst de dressing door al de (dressing) ingrediënten met elkaar te vermengen. Proef even of het niet te zuur is, anders eventueel een klein beetje suiker toevoegen.
  3. Snijd de vijgen in, en vul deze met wat brokjes geitenkaas.
  4. Wikkel de vijgen met de geitenkaas in met de gedroogde ham.
  5. Doe de vijgen in de oven totdat de geitenkaas bruin begint te kleuren bij de randjes. Dit zal na zo’n 10- 20 minuten zijn.
  6. Doe de rucola sla in een schaal en verdeel de geitenkaas hierover.
  7. Dresseer voor opdienen af met de Balsamico-dressing!
  8. Aan tafel!

Categorie: Beltane (zomer), De tuin op tafel, Gertrude kookt & Bregje bakt, Salades Tags: De tuin op tafel

Vorig bericht: « Amerikaanse appel en abrikozen cake
Volgend bericht: Luganega e polenta »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.