Toen vorig jaar, heel vroeg in het moestuinseizoen iemand van het volkstuinencomplex zijn hoeveelheid spinazie liet zien, dacht ik nog, wat moet je met zoveel spinazie?
De beste tuinmeneer vertelde trots dat hij alle spinazie in de diepvries bewaarde, en dat hij daar een heel jaar van kon eten.
Spinazie van eigen kweek ziet er heel anders uit dan de oogst van de supermarkt. De blaadjes zijn stukken kleiner en de kleur is minder donkergroen. Maar het draait natuurlijk allemaal om de smaak. Spinazie uit eigen tuin heeft namelijk de smaak van vroeger, en brengt je met één hap terug naar een tijd waaraan ik in ieder geval hele warme herinneringen koester!
Mocht je dus in het bezit zijn van een moestuin, is spinazie kweken zeker de moeite waard! Bij ons op de volkstuin wordt de blog van Diana’s moestuin altijd aangeraden mocht je hulp nodig hebben bij het kweken. Dus bij deze !
En weet je niet wat je met de hoeveelheid spinazie aan moet? Dan heb ik hier alvast een heerlijke salade met spinazie in de hoofdrol!
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram verse spinazie, gewassen
- 2 peren, geschild en klokhuis verwijderd
- 100 gram walnoten, geroosterd
- 150 gram blauwader kaas
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Doe de gewassen spinazie in een grote schaal.
- Breek de walnoten doormidden en rooster deze heel even aan in een droge pan op middelhoog vuur, voor een minuut of 2-3. Laat de noten afkoelen.
- Meet de olie en de balsamicoazijn af en vermeng deze met elkaar met een mini-garde of vork.
- Doe de peer en de kaas bij de spinazie en vermeng de dressing door de salade.
- Gelijk serveren!
Ps. Wij aten deze spinazie salade met een venkelsoep en een afgebakken stokbroodje. Omdat ik niet de gehele kaas door de salade had gedaan, gebruikte ik deze ook als smeersel op brood!
Geef een reactie