Dit gerecht is een ideaal zondag gerecht. Op zondag heb ik zelf namelijk geen zin om lang in de keuken te staan, en dit gerecht is in een mum van tijd gemaakt. Daarnaast het vergt niet echte culi-skills en het is bovenal erg lekker. Daarnaast is dit gerecht ook prima in te zetten voor bij de zondags borrel. Gebruik dan in plaats van mini-tortilla’s, Doritos chips.
Ingrediënten
- 250 gram zwarte bonen
- scheut olijfolie
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 250 gram rundergehakt
- 1 courgette, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels tomatenpuree
- 250 ml passata
- 10 zwarte olijven, in dunne ringetjes gesneden
- 100 gram mais
- Snuf zout
- Peper
- Paprikapoeder
- Mini tortilla’s
- 3 takjes peterselie, fijngehakt
- Kuipje van 125 gram sour cream
- Geraspte kaas voor erover
Zo maak je de tortilla’s
- Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af onder de kraan en laat ze in een zeef uitlekken.
- Doe in een ruime pan een flinke scheut olijfolie, en fruit daarin de ui voor ongeveer 3 minuten. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit mee totdat het rul is.
- Doe in pan 2 weer een flinke scheut olie, en zet het vuur hoog. Voeg de blokjes courgette toe, en sauteer dit totdat de huid bruin is geworden.
- Voeg bij de pan met het gehakt de bonen en verwarm deze mee.
- Voeg de gebakken courgette bij het mengsel van gehakt en bonen.
- Voeg in de pan waarin je de courgette hebt gebakken, een scheut olie en bak hierin heel eventjes de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en fruit dit kort mee. Voeg de passata toe en laat de saus een beetje indikken.
- Schep het gehakt en de olijven door de tomatensaus.
- Verwarm de tortilla’s in de blieb voor 40 seconde.
- Garneer de tortilla’s met de mais, peterselie en sour cream.
Geef een reactie