Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Tomatensoep met basilicumroom

28 juli 2018 By Gertrude Reageer

Tomatensoep recept

In tegenstelling met vorig jaar toen ik de tomatenoogst alleen maar kon gebruiken als garnering in sla, hangen er nu zoveel rode tomaten dat ik er zelfs soep van kon maken. Hoera! Want met tomaten uit eigen tuin is tomatensoep onvergelijkbaar met de tomaten verkrijgbaar uit de supermarkt, waar helaas haast geen smaak meer aan zit.

De tomaten uit eigen tuin, proeven exact zoals ik me de tomaten herinner vanuit mijn jeugd, waardoor deze soep nog lekkerder was.

Ingredienten
  • 1 kg tomaten uit eigen tuin
  • 2 uien, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 liter water
  • 1 kippenbouillon tablet
  • ½ tl sambal of tabasco
  • 1 dl slagroom
  • Volle hand verse basilicum, fijngesneden
Tomatensoep uit eigen tuin
Zo maak je de soep
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de tomaten en halveer deze. Leg de tomaten op een bakblik, kneus de knoflook en stop deze tussen de tomaatjes.
  3. Rooster de tomaatjes voor 30 minuten.
  4. Snij de ui in halvemaantjes en fruit deze aan in wat olijfolie.
  5. Voeg de tomaat en knoflook toe aan ui en bak deze even mee. Even roeren natuurlijk tussen door.
  6. Heb je witte wijn in huis, blus dan daarmee het tomatenmengsel af, heb je dat niet, geen paniek voeg dan gewoon meteen het water toe en het bouillonblokje.
  7. Laat dit trekken voor een klein kwartiertje.
  8. Staaf met een staafmixer de soep glad.
  9. Breng op smaak met peper, zout en voeg iets wat van sambal of tabasco toe voor de extra diepgang.
  10. Klop met de hand of met een mixer de slagroom lobbig.
  11. Voeg de gesneden basilicum toe aan de slagroom.
  12. Voeg iets voor het opdienen een flinke lepel van de basilicumroom toe aan de soep.
  13. En? Lekker he?

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Soepen Tags: De Italiaanse keuken

Vorig bericht: « Rode Linzensoep
Volgend bericht: Genuss rezepte »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.