Deze Tielse kruidkoek komt letterlijk uit het dagboek van mijn herinnering. Onze moeder bakte deze koek dikwijls op zaterdagavond, voor op zondagochtend uit de kerk bij de koffie. Het recept kreeg mijn moeder van mijn oma. Hoe zij eraan kwam weet ik helaas niet.
De kruidkoek is eenvoudig te bereiden, en door de rozijnen blijft hij lang vers en door de kruiden word de smaak alleen maar krachtiger.
Ingrediënten
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram sucade
- 300 gram rozijnen (geweld in lauw water)
- 2 eetlepels keukenstroop
- 0,5 L kokende melk
- 8 tlp. kaneel
- 2 tlp. kruidnagelgruis
- 1 tlp. peper
- 1 tlp. nootmuskaat
- mespunt zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe ik een grote kom de meel, suiker, stroop en de kruiden.
- Voeg al roerend de helft van de hete melk toe.
- Voeg de rest van de melk toe.
- Voeg als laatste de sucade, rozijnen toe.
- Bak de kruidkoek in 1,5 uur gaar.
Dory zegt
Echt een heerlijke kruidkoek! Hartelijk dank voor het delen!