Ik had geluk. Het kookboek van Jamie Oliver ‘Jamie at home’ vond ik in de kringloop samen met het kookboek ‘Heel Holland bakt FEEST’ dus inspiratie, kook- en bakplezier in het quadraat! En om het FEEST compleet te maken, kocht ik ook een kwalitatief goede mandoline. Gelukkig vond ik achterin het boek van Jamie een geschikt recept om mijn mandoline eens uit te proberen! Hierbij het recept voor een gezond en knapperig bijgerecht:
Ingrediënten
- 2 wortels, geraspt
- 1 biet, gegaard en geschild
- ¼ rode kool
- 1 rode ui, gesnipperd
- 200 ml Turkse yoghurt
- 2 tl mosterd
- Sap van een citroen
- Handje bieslook
- Handje krulpeterselie
- 4 toppen munt
- Peper en zout
- Schaaf met een mandoline of in een handige keukenmachine de wortel, biet en rode kool in dunne reepjes.
- Vermeng de Turkse yoghurt met de mosterd en de citroensap en het ui en breng dit op smaak met peper en zout.
- Dresseer de salade met de dressing en bestrooi de salade met de fijngesneden bieslook, munt en peterselie.
Geef een reactie