Boodschappen voor 4 personen
Voor de marinade
- 4 speklappen
- 1 teen knoflook in kleine stukjes gehakt
- cm2 gember, fijngehakt
- 1 sereh stengel, maar het sap van een citroen volstaat ook
- 1 Spaanse peper, ontpit en in ringetjes gesneden
- ½ theelepel sambal oelek
- 7 eetlepels Vanka Kawat ketjap
- 1 gesnipperde ui
- 1 el vissaus
- 1 Chinese kool, gewassen en in grove repen gesneden
- 400 gram handen sperzieboontjes, gedopt en gehalveerd
- 2 eieren, losgeklopt
- 400 gram rijst
Extra lekker met :
Gebakken uitjes
Emping
Seroendeng (geroosterde pinda’s met kokos)
Zo ga je te werk:
1. Knip met een schaar (klinkt misschien raar, maar is wel superhandig) de speklapjes in plakjes van ongeveer 2 cm, en doe de stukjes in een ruime bak.
2. Voeg hieraan toe de: knoflook, gember, Spaanse peper, Sereh, Ketjap en de gesnipperde ui.
3. Meng met een lepel alles door elkaar en laat deze marinade afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast intrekken.
Een half uurtje voordat de maaltijd begint ga je verder.
4. Kook de rijst, zoals op de verpakking staat aangegeven.
5. Blancheer de sperziebonen beetgaar, en spoel ze onder kraan koud zodat ze niet verder kunnen garen.
6. Verwarm een scheutje (zonnebloem) olie in een koekenpan en bak langzaam de spek uit.
7. Laat een wok pan met een scheut olie gloeiendheet worden (dat het gaat dampen) en voeg daar de losgeklopte eieren aan toe. Met een houten lepel roer je langzaam het gestolde ei om. Ps. je krijgt alleen het fluffy resultaat als echt de pan loeiheet is.
8. Haal het ei uit de pan, maak de pan gelijk schoon en wok hier de sperziebonen en de Chinese kool. Giet op het laatst de vissaus toe.
9. Doe het fluffy ei bij sperziebonen en Chinese kool.
Als het goed is zijn nu alle onderdelen klaar om opgediend te worden! Smakelijk! En extra lekker met gebakken uitjes, Emping, Seroendeng of een paar plakjes komkommer.
Geef een reactie