Suikerbuikjes is toch een wat leukere naam voor appels die niet tot moes zijn gekookt. Vind u ook niet? Wat dat is eigenlijk wel wat het is. Als de vanillestokjes niet zo prijzig waren, had deze er ook heerlijk in gesmaakt. Maar voorlopig houden we het even bij de normale versie. Heerlijk als bijgerecht voor de bijvoorbeeld Cottage Pie.
Ingrediënten
- 2,5 DL water
- 250 gram witte basterdsuiker
- 1 steranijs
- 1 kaneelpijpje
- 4 elstar appels
Zo gaat u te werk
- Los in een pan, op laag vuur de suiker op in het water.
- Snijd de appels in vieren, schil deze en snijd deze in plakjes van ongeveer 5mm.
- Zodra de suiker is opgelost, voeg je de appels toe aan het suikerwater en voeg je de steranijs en kaneel toe.
- Breng dit langzaam aan de kook, en laat het voor 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de appel zacht is geworden.
Geef een reactie