Sucade stoofje is verre van moeilijk om te maken, heel gemakkelijk zelfs. Het enige nadeel is dat het even wat bereidingstijd kost. Daarom maak ik vaak een dubbel recept, zeker als de sucade in de aanbieding is. Alles wat overblijft vries ik dan gewoon in.
Ingrediënten
- 1 kilo sucadelappen
- 2 eetlepel mosterd
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el ciderazijn
- 50 gram boter
- 1 blikje bier
- 1/2 kippenbouillon tablet
- 1 DL water
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in bokjes en doe deze in een schaal en bestrooi het met peper en zout.
- Voeg de mosterd toe bij het vlees en vermeng dit zodat alles is ingesmeerd.
- Doe de boter in een pan met dikke bodem, en braad het vlees hierin aan.
- Voeg de ui en appel toe bij het vlees en bak dit voor ongeveer 2 minuutjes mee.
- Voeg langs de rand van de pan de bier en het water toe.
- Voeg het bouillonblokje, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
- Laat dit gedurende 2,5 uur zachtjes stoven.
Geef een reactie