‘Nu het ‘s avonds steeds vroeger donker wordt, vindt Mr Igel het heerlijk om tussen zijn stapels boeken te neuzen naar herinneringen en nieuwe ideeën. Vol verwondering bladert hij door het boek van M C Escher en blijft maar naar de voorstellingen kijken. “Alsof er nooit een einde aan lijkt te komen”, verzucht Mr Igel. Vol inspiratie legt hij het opengeslagen boek in de keuken neer en begint aan zijn herfst stoofpot. Zou dat goed komen met deze combinatie?’
Bereidingstijd: 2,5 uur
Ingrediënten voor 4 personen
- 4-6 paprika’s in herfstkleuren
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 50 gram roomboter
- 650 gram runderlapjes (van een koe die een goed leven heeft gehad)
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 runderbouillontablet
- 1 bekertje crème fraîche
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper en zout.
- Doe de boter in een pan en bak ruim 15 minuten de ui totdat ze bruinen. Voeg daarna het vlees en bak dit mee.
- Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak dit mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even ontzuren.
- Blus het geheel af met 200 ml water.
- Voeg de bouillontablet toe en maak deze klein met een vork.
- Breng het geheel aan de kook, draai het vuur zacht, doe de deksel op de pan en laat het minimaal 2 uur zachtjes stoven.
- Roer voor het serveren de crème fraîche toe.
Lekker met verse tagliatelle en een frisse salade!
Geef een reactie