
Gebruik spinazie uit eigen tuin voor nog meer smaak! Deze salade is heerlijk in combinatie met venkelsoep en een afgebakken stokbroodje!

Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram verse spinazie, gewassen
- 2 peren, geschild en klokhuis verwijderd
- 100 gram walnoten, geroosterd
- 150 gram blauwader kaas
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Doe de gewassen spinazie in een grote schaal.
- Breek de walnoten doormidden en rooster deze heel even aan in een droge pan op middelhoog vuur, voor een minuut of 2-3. Laat de noten afkoelen.
- Meet de olie en de balsamicoazijn af en vermeng deze met elkaar met een mini-garde of vork.
- Doe de peer en de kaas bij de spinazie en vermeng de dressing door de salade.
- Gelijk serveren!

Geef een reactie