Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Speculaas cakejes

29 januari 2019 By Gertrude Reageer

Speculaas cakejes met kruidnagel glazuur

Deze cakejes zijn gemaakt in een handomdraai. Een ideaal recept voor als je onverwacht bezoek krijgt, want de meeste ingrediënten heeft u wellicht al in je kast staan. Leuk hè? En als je niet van kruidnagel houdt, dan gebruik je kaneel of gember!

Ingrediënten voor zo’n 10 kleine cakejes

Voor de cake

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 2 kakelverse eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 50 ml melk
  • Snuf zout
Voor het glazuur
  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel rum
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • Takje rozemarijn (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet met een kwastje de vormpjes in met boter, en bestuif deze daarna met een dun laagje bloem. Heeft u nu geen kleine cake vormpjes, dan kunt u natuurlijk ook prima een muffinvorm gebruiken.
  3. Vermeng alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag. Heb je een spuitzak in bezit, raad ik hierin het beslag te doen om zo de vormpjes te vullen. Met twee lepels werkt het natuurlijk ook prima, alleen is dan de kans op kliederen wat groter.
  4. Bak de cakejes in 15 – 20 minuten gaar.
  5. Mix in een andere kom de ingrediënten voor het glazuur.
  6. Smeer de glazuur voorzichtig over de cakejes, en garneer dit met een klein topje rozemarijn af. Ps. Het glazuur wordt vanzelf hard.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Samhain (winter), Toe & zoet

Vorig bericht: « Rouille
Volgend bericht: Herr Wolfgangs boerenbrood »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.