Complex in zijn eenvoud
Spaghetti con le zucchini oftewel Spaghetti met courgettes. Misschien denk je wat saai, courgettes met spaghetti. Geloof me, in dit recept zit er een diepgang verborgen, waardoor de bij de eerste hap al omver wordt geblazen! Niets eenvoudig maar complex in zijn eenvoud en nog vegetarisch ook!
Het recept van deze spaghetti is afgeleid uit de bijbel van de Italiaanse keuken De zilveren lepel.
Ingrediënten voor 3 personen
- 350 gram spaghetti
- 3 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
- 1 teen knoflook, gepeld
- 1 kleine ui, gepeld
- 2 blaadjes verse salie
- 1 stengel bleekselderij
- ¾ blik tomatenblokjes
- 1 courgette, zaadlijsten verwijderd en in stukken van 1.5 cm gesneden
- 1 bol mozzarella van goede kwaliteit
- 25 gram Parmezaan, geraspt
- Peper en zout
- Handje rucola sla, gewassen
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
- Doe daar de hele ui, teen knoflook, bleekselderij en salie bij en bak het voor 5 minuten op laag vuur. (zie foto)
- Voeg de tomaten en courgettes toe, en breng dit langzaam aan de kook en laat het met de deksel op de pan voor 15 minuten langzaam pruttelen. Breng het indien nodig op smaak met peper en zout.
- Kook de spaghetti in een grote pan met water en zout beetgaar, giet het af en doe deze terug in de pan.
- Verwijder de ui, knoflook, bleekselderij en salie en voeg de mozzarella en Parmezaan toe.
- Roer alles door mekaar en dien het op met wat rucola.
Bestel hier jouw exemplaar van De Zilveren Lepel
Anna zegt
Verrukkelijk!