Tik tik tik, klinkt het door de straten. Nieuwsgierig steken mensen hun hoofden uit de ramen en vragen zich af waar het geluid vandaan komt. “Insteken, omslaan, doorhalen en afglijden”, mompelt Mr Igel geconcentreerd tegen zichzelf. Mr Igel gaat volledig in zijn nieuwe hobby op. Naast hem ligt een grote bol spaghetti en het begin van een mooie sjaal voor de winter. Spaghetti? Waarom alleen spaghetti eten als je er zoveel meer mee kunt, bedenkt Mr Igel… Tik tik tik, klinkt het vrolijk verder.
Ingrediënten voor 2 personen
- 220 gram spaghetti of Spaghettini
- 25 gram guanciale (varkenswang) of eventueel pancetta, in kleine stukjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eieren
- 50 gram Parmezaan
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend gezouten water.
- Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de guanciale of pancetta krokant.
- Klop de eieren lichtjes in een grote kom met de geraspte kaas en peper.
- Als de pasta klaar is, giet je hem af en doe je hem in de pan met de guanciale.
- Meng dan alles goed door mekaar. Haal van het vuur. Laat iets afkoelen. Voeg vervolgens het mengsel van eieren en kaas toe.
- Vermeng dit goed en serveer het onmiddellijk.
Geef een reactie