Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Soldaatjes uit het gelid

16 juli 2018 By Gertrude Reageer

Soldaatjes uit het gelid

Tijdens mijn koksopleiding leerde ik onder andere om op een snelle manier croutons van oud brood, en wel met soldaatjes. Soldaatjes, is trouwens het oud- Nederlands woord voor croutons, en worden niet in de oven gebakken maar gewoon in de pan.

Superlekker in een salade of in een soep.

Soldaatjes
Ingrediënten
  • Oud brood
  • 4 el Olijfolie
  • Zeezout
  • Verse tijm, fijngesneden
  • Verse rozemarijn, fijngesneden
Zo maak je de soldaatjes
  1. Snijd met een broodmes de randen van het brood af.
  2. Snijd het brood vervolgens in kleine vierkantjes. (Brunoise)
  3. Doe de olie in een koekenpan en voeg het brood toe. Op getemperd vuur langzaam het brood bruin laten worden.
  4. Voeg het zout, tijm en rozemarijn toe en bak dit voor 2 minuutjes mee.
  5. Laat de soldaatjes afkoelen op keukenpapier.

Ps. Zelf vind ik het heel lekker om er nog wat chili aan toe te voegen, let op dat het gaat om een klein pikje op de tong, meer niet.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Risotto met tuinbonen
Volgend bericht: Tafelgenot uit de Franse provincies »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.