Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Soep van pompoen met steranijs

15 november 2018 By Gertrude Reageer

Soep van pompoen met steranijs en geitenkaascréme

Dit is een recept die al vele complimentjes op zijn naam heeft staan. Niet alleen de smaak is verrukkelijk, maar vooral zijn gladde uiterlijk doet je hem snel naar binnen lepelen! Ideaal voor gure, herfstachtige dagen!

Ingrediënten voor 4 personen soep
  • 2 steranijs
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snuf cayennepeper
  • 1 pompoen van ca. 1 kilo, geschild en in blokjes gesneden
  • 1.5 Liter water
  • 1 kippenbouillon tablet
De zelfinvulbare weekplanner
Voor de garnering
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 125 crème fraîche
  • 200 gram paddenstoelen mix
  • Paar druppels gembersiroop
Pompoensoep
Zo maakt u de soep
  1. Fruit in een zware ruime pan, op niet al te hoog vuur de steranijs, de verse gember met de gesnipperde ui en een snuf zout in de roomboter.
  2. Roer af en toe tot de ui mooi zacht is, ongeveer vijf minuten.
  3. Voeg de paprikapoeder, de cayennepeper en het kaneelpoeder bij het mengsel.
  4. Voeg de pompoenblokjes erbij en bak ze al omscheppend even mee.
  5. Giet het water en het bouillonblokje erbij, roer en breng de soep op extra op smaak met peper en zout.
  6. Breng de soep aan de kook en laat deze voor ten minste 30 minuten zachtjes koken totdat de pompoen gaar is.
  7. Verwijder de steranijs (bewaar deze voor de garnering).
  8. Pureer de soep met een staafmixer, totdat deze geheel glad is.

Garnering:

  1. Roer met een vork de crème fraîche los, en brokkel de geitenkaas erdoorheen. Meng dit samen tot een glad mengsel.
  2. Bak op hoog vuur, met een flinke scheut olijfolie de paddenstoelen bruin.
  3. Breng in de tussentijd de soep aan de kook en verdeel deze over de kommen.
  4. Voeg voorzichtig met een lepel van de geitenkaas-crème toe aan de soep. En verdeel de paddenstoelen over de soepkommen.
  5. Druppel er wat gembersiroop over en garneer hem eventueel af met de bewaarde steranijs.

PS. U kunt deze soep gemakkelijk afgedekt voor twee dagen bewaren in de koelkast.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst), Soepen

Vorig bericht: « Het grote pizza dossier
Volgend bericht: Appel cake »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.