Dit recept van Sesam Nougatine met chocolade bestaat eigenlijk uit twee twee recepten. Namelijk, Nougatine en chocolade koekjes. Begin eerst met het maken van de nougatine, en gebruik deze vervolgens verder in de chocolade koekjes. Dit recept is goed voor zo’n 22 koekjes!
Ingrediënten
Voor de Nougatine
- 75 gram suiker
- 2 druppels water
- 20 gram geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze Nougatine
- Verwarm de suiker met het water in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
- Schud de pan zachtjes en veeg met een nat kwastje de suikerkorrels langs de rand af en toe naar beneden.
- Voeg, zodra de suiker een gouden kleur heeft, de de sesamzaadjes toe. Roer goed en giet de warme karamel direct op een vel bakpapier.
- Dek het af met ander vel en rol de karamel met een deegroller uit tot een dikke plak. Laat het afkoelen tot het hard is.
- Tik met een vijzel mét het tweede vel papier erop (zo spatten de kruimels niet door heel het huis) de karamel tot kruim. Of maal de karamel in de keukenmachine fijn.
Ingrediënten
- 1 x het bovenstaande recept van sesam-nougatine
- 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- 1 ei
- 200 gram speltbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Snuf zout
- 100 gram pure chocolade in grove stukjes gehakt
Bereidingswijze Sesam nougatine met chocolade
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak eerst de nougatine, zoals in het recept hierboven beschreven staat.
- Maak dan het deeg: klop de boter met de suiker en het vanille-extract tot het romig en licht is.
- Klop het ei erdoor.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Spatel dat door het botermengsel tot een egaal deeg.
- Spatel dat door het botermengsel tot een egaal deeg.
- Spatel dan de chocochips en de sesam-nougatine erdoor.
- Vet een bakplaat in en maak met een eetlepel zo’n 22 hoopjes: een beetje uit elkaar, want de koeken zullen uitlopen.
- Bak de koeken in zo’n 10-12 minuten lichtbruin en gaar.
- Zelf bewaar ik de koeken in een ouderwets gezellige luchtdichte koekblik. Zie de foto hieronder.
Geef een reactie